Våldsam natt i Malmö: Bombdåd, skottlossning och mordförsök

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 11 mar 2023 2023-03-11
E-post 0

Natten mot lördag blev våldsam i Malmö. 23.28 larmade sjukhuspersonal polis på grund av att en skottskadad ung man sökt vård på akuten. En halvtimme senare, klockan  00.09 exploderade en bomb utanför ett flerfamiljshus på Rosengård. Och 04.19 sköt någon in genom ett fönster till en bostad i stadsdelen Limhamn.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan finns det kopplingar mellan bomdådet och skottlossningen. Detta då det på båda aktuella adresser bor personer med koppling till det nu nedlagda kriminella mc-gänget Satudarah.

– Precis som i Stockholm så är det konflikter i den kriminella världen mellan de olika gängen. Vi försöker utröna vem som bor på den här platsen som kan vara del i något sådant, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen till tidningen.

När det gäller den skottskadade mannen ska han vara i 20-årsåldern, och skadan bedöms inte som livshotande. Polisen utreder händelsen som mordförsök samt grovt vapenbrott, men det är inte känt var någonstans brottet har inträffat och det finns ingen misstänkt.

– Det här (den skottskadade mannen) är en person som inte vill medverka i utredningen. Jag har väldigt lite information om den här händelsen, säger Sara Andersson, presstalesperson polisregion Syd, till Expressen.

Läs även: Uppgifter: Gängkopplad man måltavla när flickvän och mamma dog i lägenhetsbrand

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag