Våldsamt upplopp, bilbränder och attacker mot polisen inatt

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 25 sep 2017 2017-09-25
E-post 1310

STOCKHOLM Polis tvingades använda OC-spray mot en person som misstänks för våldsamt upplopp i Södertälje. I samband med detta blev även en polis spottad på. Och i Rinkeby i norra Stockholm brann fyra bilar natten mot måndagen.

Ännu en natt med oroligheter och attacker mot polis rapporteras för Stockholms län. Det börjar redan under söndagskvällen i Hovsjö i Södertälje. En poliskälla berätta att det kastas bangers men även sten mot polisen. Senare under natten tvingas polis använda OC-spray mot en person som misstänks för våldsamt upplopp.

– En polis har även blivit spottad på, uppger poliskällan.

Södertäljepolisens stationsbefäl Roger Björkmyr bekräftar för Nyheter Idag att bland annat anmälan om våldsamt upplopp är upprättad.

– Det är upprättad en anmälan om våldsamt upplopp, ja. Det ska vara några andra brottsrubriceringar också, förgripelse mot tjänsteman tror jag det var, säger han.

Situationen i Södertälje har länge varit orolig. Natten mot söndagen brann flera bilar i Södertälje och några dagar innan dess rapporterade Nyheter Idag att bilar, en soffa och en fritidsgård sattes i brand. Även då attackerades polis med bangers.

Oroligheter fortsatte även på annat håll i länet, natten mot måndagen. Klockan 02.38 larmas räddningstjänst och polis till Storbyplan i Rinkeby. Där brinner fyra bilar, varav tre blir helt utbrända och den fjärde får skador på ena sidan.

– Ingen är frihetsberövad, sen vet jag inte hur det ser ut med vittnen. Det är en sådan tid på dygnet när inte så många är ute, säger Anna Westberg, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag