Våldsamt upplopp i Västerås – brandmän och poliser utsattes för stenkastning

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 3 aug 2018 2018-08-03
E-post 6003

VÄSTERÅS På torsdagskvällen kallades räddningstjänsten ut till problemområdet Bäckby i Västerås för att släcka ett flertal bilbränder. På plats lurade ungdomar i bakhåll och började bombardera brandmännen med sten.

Klockan var 22.50 på torsdagskvällen när räddningstjänsten larmades om en bilbrand på Bäckby i Västerås. När brandmännen kom till platsen och började släcka en brinnande skåpbil kastade ungdomar sten på dem, rapporterar Expressen.

Polisen fick rycka ut för att undsätta brandmännen. Under två timmar behövde räddningstjänsten polisbeskydd för att släcka ytterligare två bilbränder i området. Dessutom ska flera bilar ha fått rutor krossade, och smällare användes för att tända eld på parkbänkar. Polisen rubricerar händelserna som ett upplopp.

Tidigare under kvällen hade polisen också kallats ut för att ta hand om ett misstänkt narkotikabrott i samma problemområde. När patrullen kom till platsen utsattes den för stenkastning och fick ta skydd bakom sin bil. Händelsen rubriceras som våldsamt upplopp och försök till våld mot tjänsteman.

En 26-åring greps för misstänkt narkotikabrott, men stenkastarna kom undan.

– Det är ett 40-tal personer i det här området som vi har problem med. De är från nedre tonåren och upp till 30-årsåldern, säger Ivan Åslund, RLC-befäl på polisregion Mitt, till Expressen.

– De tänder på bilar och så springer de i väg när vi kommer. Sedan börjar de kasta sten.

Läs även: Brandkår ryckte ut till bilbrand – utsattes för stenkastning

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag