”Våldsromantik jag hyser” – SVT-journalist efterlyser militant miljörörelse

Johanna Frändén och hennes tweets. Foto: Frankie Fouganthin / Wikimedia Commons
  • Fredag 24 maj 2019 2019-05-24
E-post

”Inser att jag kanske håller på att radikaliseras” skriver SVT:s sportjournalist Johanna Frändén när hon förklarar på Twitter att hon ”längtar tills miljörörelsen blir militant på riktigt”. Vidare skriver hon att ”det är typ den enda våldsromantik jag hyser” och tillägger: ”Men SOM jag hyser den”.

Journalisten Johanna Frändén är känd för sportbevakning i SVT, men även i Sportbladet, framför allt inom fotboll. Men vid sidan av det arbetet är hon även en flitig debattör på Twitter. Under fredagen förklarar Frändén i en rad tweets att hon efterlyser en ”militant miljörörelse”, något som väcker reaktioner.

”Fan vad jag längtar till miljörörelsen blir militant på riktigt. Det är typ den enda våldsromantik jag hyser. Men SOM jag hyser den”, skriver hon i en första tweet.

Den tweeten följs sedan upp med ytterligare tweets på samma tema. ”Inser att jag kanske håller på att radikaliseras”, skriver hon även.

”Det går fort nu”

En som noterar Frändéns utspel på Twitter är moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali. Han kommenterar torrt att ”oj, det går fort nu”. Emellertid är det inte säkert att Frändén är helt allvarlig med de radikala utspelen. I senare tweets ställer hon den öppna frågan om ”man skulle bränna lite fler broar när man ändå är i gång”.

Och ytterligare något senare säger hon sig hålla med en annan twittrare som förefaller vara betydligt mer positivt inställd inför framtiden. Den personen argumenterar att ”jorden kommer inte att gå under” .

Nyheter Idag har sökt Johanna Frändén över telefon, utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag