Våldsvåg kopplas till morden på Dumle och Einár

Bild: Faksimil Instagram/ Pontus Esse Carmback/CC BY 3.0.
  • Lördag 31 dec 2022 2022-12-31
E-post 135

Efter mordet på Mehdi ”Dumle” Sachit i Rinkeby på juldagen har ett flertal bombdåd och skottlossningar inträffat i Stockholmsområdet. Polisen misstänker nu att våldvågen har kopplingar till mordet på rapparen Nils ”Einár” Grönberg förra året.

På juldagens morgon sköts gängkriminelle Mehdi ”Dumle” Sachit ihjäl i Rinkeby norr om Stockholm. Sachit var vid sin död skäligen misstänkt för delaktighet i mordet på den framgångsrike rapparen Nils ”Einár” Grönberg. Sachit misstänktes för att ha lockat Grönberg till platsen där han sköts ihjäl.

Läs även: ”Dumle” skjuten till döds i Rinkeby

Tjugo i fyra natten till nyårsafton exploderade en bomb vid en port till ett bostadshus i Rågsved i södra Stockholm. Porten fick omfattande skador, och splitter från explosionen orsakade skador på fönster och dörrar inne i byggnaden.

Enligt Expressen utreder nu polisen om det senaste bombdådet ingår i en serie våldsdåd som har koppling till morden på Einár och Dumle. Adressen bombdådet riktades emot kan kopplas till personer som misstänks för inblandning i mordet på Einár.

– Vi förutsätter att de här händelserna förhåller sig till varandra på ett eller annat sätt, säger polisens presstalesperson Ola Österling till Expressen.

Flera andra skottlossningar och bombdåd sedan julhelgen kan även kopplas till mordet på Einár. Polisen misstänkter att två bombdåd i Eneskededalen på måndagen och tisdagen – där ingen person kom till skada – riktades mot en person som pekats ut som Einárs mördare, utan att vara officiellt misstänkt för mordet.

På natten till onsdag inträffade två skottlossningar i Gubbängen. Två pojkar, 14 respektive 15 år gamla, greps som misstänkta för den ena skottlossningen, som uppges ha riktats mot fel person.

I samband med skottlossningarna exploderade en bomb vid en port i närheten. En person som kopplats till mordet på Einár är skriven på adressen.

Läs även: Rymlingar från HVB-hem öppnade eld mot pensionärs lägenhet

Läs även: Dumles stökiga tid i fängelse – misshandlas av medfångar och smugglar anabola

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag