Våldtäktsförsök efter nattbuss i Uppsala

Foto: Google Maps
  • Söndag 27 sep 2020 2020-09-27
E-post 277

UPPSALA Kort efter att en kvinna klev av nattbussen ut till stadsdelen Stenhagen i Uppsala natten mot söndag blev hon nedbrottad av en okänd man som åkt med samma buss. När hon skrek på hjälp avbröt mannen våldtäktsförsöket och flydde fältet, uppger polisen.

Kvinnan slog själv larm till polisen vid 01.50 natten mot söndag. Hon hade åkt buss 5 som gick från Uppsala centrum mot Stenhagen. När kvinnan gick av bussen gick även en okänd man av.

”Kort därefter ska han ha tvingat ned kvinnan på marken och försökt att våldta henne”, skriver polisen på sin hemsida.

När kvinnan ropade på hjälp avbröts våldtäktsförsöket och kvinnan kunde ringa 112.

Polisen uppger att man är angelägen om att få in iakttagelser från personer som befunnit sig på bussen som kvinnan färdats på. Det handlar om bussavgången vid halvtvåtiden från Uppsala Centrum (ordinarie avgångstid 01.36). Bussen anlände enligt polis till slutstation i Stenhagen vid 01.57.

Polisen är även intresserad av iakttagelser från personer som rört sig i Stenhagen omkring klockan 01.55-02.30. Tips lämnas till 114 14.

Bli prenumerant

Hej. 

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag