Våldtäktsförsök på nioårig flicka i Örebro: ”Vi har ett vagt signalement”

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 26 jul 2017 2017-07-26
E-post 955

ÖREBRO En nioårig flicka utsattes under morgonen för ett våldtäktsförsök vid Oskarstorget i Örebro.  Vi vet att det är en 9-årig flicka som är på väg någonstans på morgonen här och blir då attackerad utav en man, berättar Anders Sjöberg, kommunikatör i polisområde Örebro, för Nyheter Idag. 

En nioårig flicka utsattes under torsdagsmorgonen för ett våldtäktsförsök vid Oskarstorget i de östra delarna av centrala Örebro.

Polisen rubricerar händelsen som försök till våldtäkt och har spärrat av området kring Oskarstorget. När Nyheter Idag anländer till platsen pågår en undersökning där flera poliser letar efter spår.

 Vi vet att det är en 9-årig flicka som är på väg någonstans på morgonen här och blir då attackerad utav en man. Exakt vad som händer, det har inte framkommit till hundra procent ännu. Men det blir ett försök då som vi rubricerar som försök till våldtäkt, berättar Anders Sjöberg, kommunikatör i polisområde Örebro, för Nyheter Idag.

Sjöberg berättar att polisen inte har någon misstänkt i dagsläget.

 Nej, det är ingen misstänkt i nuläget, nej.

Har ni fått något signalement?

– Ja, vi har fått ett vagt signalement utav ett vittne men vi avvaktar med att gå ut med det för att vi vill liksom inte… vi vill kolla upp så det verkligen stämmer, så det inte kommer ut någonting som är felaktigt.

– Det som pågår är ju alltså att vi försöker ju naturligtvis få reda på så mycket fakta som möjligt. Vi jobbar ju då dels då med den tekniska undersökningen, men även då att försöka få tag på och höra de vittnen som finns. Även naturligtvis då också prata med henne givetvis, så vi får hennes berättelse så utförlig som möjligt.

Sjöberg berättar att den nioåriga flickan är chockad av händelsen och att hon befinner sig på Universitetssjukhuset i Örebro.

– Flickan är på lasarettet, på USÖ, nu. Hon är omhändertagen, det är klart hon är skärrad över att det hände en sak. Sen exakt vad som har hänt och hur hon undersöks, det får sjukvården svara på, det kan inte jag göra.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag