Våldtog förståndshandikappad flicka – hon födde hans barn

Foto: Patrik Svedberg
  • Tisdag 19 mar 2019 2019-03-19
E-post 396

MELLANSVERIGE En man i 45-årsåldern döms mot sitt nekande för våldtäkt mot barn sedan ett faderskapstest visat att flickans bebis är hans.

Mannen, en svensk med svenskklingande namn, var vän till flickans föräldrar och ska ha låtit henne sova över hos honom ett flertal gånger.

Han påstår att han aldrig har haft några sexuella kontakter med henne – trots att ett faderskapstest visar att han är far till det barn hon har fött och som hon blev gravid med som 13 åring.

I polisförhör framstår flickan, som har en intellektuell funktionsnedsättning, som ovillig att berätta om de sexuella kontakterna med mannen. Faderskapstestet gör det dock uppenbart att de har haft sex och domstolen dömer därför mannen till tre och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn.

”Graverande är att målsäganden har en funktionsnedsättning och resultatet av den sexuella handlingen i form av havandeskap och barnafödande medför ävenledes att skadan för målsäganden kan betraktas som oöverskådlig”, skriver tingsrätten.

Mannen ska även betala 100 000 kronor i skadestånd till flickan.

Läs även: Man förgrep sig på dräktigt sto: ”Väntar föl till påsk”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag