Väljarna: Alliansen gör rätt i att rikta misstroendevotum

Allianspartierna riktar misstroendevotum mot tre av regeringens ministrar.
  • Torsdag 27 jul 2017 2017-07-27
E-post 197

STOCKHOLM Det var rätt beslut av Allianspartierna att rikta misstroendevotum mot samtliga tre ministrar i den rödgröna regeringen. Det visar en mätning från Aftonbladet/Inizio.

Närmare 60 procent av väljarkåren tycker det var rätt beslut av Allianspartierna att gå hårt fram mot regering Löfven och rikta misstroendevotum mot tre ministrar. Endast 27 procent anser att det var fel. Övriga drygt 13 procent har ingen klar uppfattning i frågan.

Frågan Aftonbladet ställde var ”Tycker du att det är rätt eller fel att begära misstroendeomröstning?” där svarsalternativen var ”Rätt”, ”Fel” samt ”Vet ej/Tveksam”.

Om man istället enbart räknar med de som har en uppfattning i frågan, då har Alliansen stöd av hela 68 procent för sitt beslut att gå hårt fram mot regeringen.

Hur regeringen kommer agera härnäst återstår att se, en pressträff är inplanerad under torsdagsförmiddagen där statsminister Stefan Löfven väntas ge besked. Nyheter Idag följer händelseutvecklingen under dagen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag