Väljarnas raseri mot Moderaterna: ”Ett svek av Alliansen”

Moderaternas partisekreterare Kent Persson är en av dem som berömmer uppgörelsen. Foto: Björn Bergman / photo2be.com
  • Lördag 27 dec 2014 2014-12-27
E-post 1913

STOCKHOLM Väljarnas dom kunde inte vara hårdare när Nyheter Idag undersöker Moderaternas officiella Facebooksida efter dagens besked om blocköverskridande överenskommelse. – Aldrig mer moderaterna, skriver en av hundratals missnöjda väljare på Facebook.

Dagens besked om att Stefan Löfven nu kan sitta kvar som statsminister efter en överenskommelse mellan regeringen och Alliansen möter högljudda protester. Nyheter Idag har granskat Moderaternas sida på Facebook och bilden är entydig, väljarna flyr nu partiet om man får tro vad folk skriver öppet i sociala medier.

– Aldrig mer Moderaterna, skriver en person som heter Philip och får 10 gillningar.

– Känns inte alls bra, skriver en annan person som heter Thomas.

– Min röst försvann definitivt idag. Men det gjorde den redan 2014 faktiskt, skriver Håkan.

– Rösta rött, jobba svart och lev blått har fått en ny innebörd. Nu är det dags att starta ett nytt borgerligt parti. Det kommer att vara blått inte rödblågrönt och heta ”ingen kohandel”. Undra varför vi röstar i Sverige?, funderar Hans.

– Hur många Socialdemokrater sitter i Moderaternas partistyrelse?, skriver Alexander.

– Jag är nu partilös, skriver Bo.

– Tyvärr var beskedet ett svek av alliansen och inte mod att stå upp för sina väljare och leda Sverige på rätt väg, skriver Solveig.

Och sådär fortsätter det. Hittills har Moderaterna fått över 700 kommentarer på sin officiella Facebooksida med anledning av uppgörelsen och det fortsätter att rasa in missnöjesreaktioner. Samtidigt försöker Josef Fransson locka över missnöjda Alliansväljare till sitt eget parti, Sverigedemokraterna.

Partiledningen är däremot nöjda

Under morgonens presskonferens var det fyra partiledare ur Alliansen som var nöjda med det nya beskedet där Stefan Löfven nu kan sitta kvar statsminister. Den bilden skiljer sig ej heller i sociala medier, där Moderaternas partisekreterare Kent Persson berömmer de nya reglerna som gör det möjligt för Löfven att fortsatt styra Sverige tillsammans med Miljöpartiet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag