Välkommen tillbaka till framtiden

  • Onsdag 21 okt 2015 2015-10-21
E-post 42

USA Idag är det den 21 oktober 2015, det datum i framtiden som karaktärerna Marty McFly, Dr. Emmett ”Doc” Brown och Lorraine Baines reser till i 80-talstrilogin ”Tillbaka till framtiden”.

I trilogin bygger ”Doc” en tidsmaskin av en DeLorean och använder plutonium som bränsle som han lurat till sig från libyska terrorister.

I första filmen reser Marty (spelad av Michael J. Fox) oavsiktligt tillbaka i tiden, till 1955, efter att ”Doc” blivit skjuten av terroristerna. Men i slutet av filmen, efter att ha räddat livet på Doc, reser han tillsammans med honom och sin flickvän Lorraine Baines till framtiden vilket är vad den andra filmen i serien handlar om.

Inte minst har del två i trilogin varit omdiskuterad genom åren eftersom den förutspår en rad olika teknologiska landvinningar från 80-talet fram till idag. Bland annat förutspår filmen att det kommer finnas flygande bilar och så kallade hoverboards 2015, tekniska prylar som lyser med sin frånvaro idag.

Men några av de innovationer som filmen siar om har senare visat sig vara förvånansvärt korrekta. Bland annat storbilds-TV, platta skärmar, videosamtal och surfplattan, eller den portabla pekdatorn.

De senaste åren har vid flera tillfällen fejkade påståenden spridits i sociala medier om vilket datum i framtiden det är som Marty, ”Doc” och Lorraine reser till. Några entusiaster har därför skapat sidan october212015.com som har koll på vilket datum det är som verkligen gäller.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag