Vallentunatafsaren ger sig på 12-åriga flickor i joggingspåret

Facebook/Polisen
  • Fredag 2 jun 2017 2017-06-02
E-post 395

VALLENTUNA Polisen i Täby går nu ut med bilder på en man som uppges ha tafsat eller på annat sätt ofredat ett flertal unga flickor i Vallentuna norr om Stockholm senaste tiden. Det ska röra sig om femton fall av ofredanden mot unga tjejer som är mellan 12 och 15 år gamla.

Mannen rapporteras först ha tagit kontakt med sina offer, därefter har han vidrört dem på olämpliga sätt. Bland annat har han tafsat på deras bröst och underliv. Alla de flickor som råkat ut för mannen har befunnit sig utomhus och ofredandena ska ha inträffat dagtid.

Enligt Expressen har rektorn på Bällstabergs­skolan, en skola i Vallentuna från förskoleklass till årskurs nio, varnat elevernas föräldrar och avrått dem från att låta sina barn gå ensamma till och från skolan.

– Det är otäckt för barnen, säger pappan Jesper Rygberg till Expressen som är en av de föräldrar som nu följer sina barn till och från skolan.

Polisen har gått ut med bilder på den misstänkte mannen som en av de drabbade flickorna har lyckats ta på honom. På bilderna är mannen iförd träningskläder och är ute och joggar, men han ska ha varit klädd på olika sätt i samband med ofredandena.

Boxiao Pan, lokalpolis i Täby, säger till Nyheter Idag att det med största sannolikhet är samma gärningsman som ligger bakom alla femton ofredandena.

– Ja, det tror vi. Signalementet och beskrivningarna vi har fått stämmer väldigt överens så därför tror vi att det är samma, säger han.

Den som sett eller hört något som kan sättas i samband med ofredandena eller som vet vem mannen är uppmanas kontakta polisen på telefon 114 14.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag