Vandaliserar kyrka – mitt på dagen

Bild: Faksimil Twitter
  • Måndag 19 okt 2020 2020-10-19
E-post 1625

LONDON En man rev ett kors från en kyrka i Chadwell Heath i östra London på söndagen, vilket filmades och lades upp på sociala medier. Mannen greps av polis, som har bekräftat att vandaliseringen ägde rum.

En film som delats på Twitter av konton ”London & UK Crime” visar hur mannen står på kyrkans tak och sliter ned korset, mitt på dagen medan bilar åker förbi på gatan.

Läs även: Malmökyrka vid Rosengård vandaliserad flera gånger – staty av Kristus förstörd

Händelsen bekräftas av det officiella Twitterkontot för polisen i Barking & Dagenham, som uppger att mannen har gripits och att händelsen utreds.

Läs även: Misshandlades av pöbel vid kyrka i Ronneby: ”De försökte bränna den”

I en kommentar på ett av Chadwell Heath Baptist Churchs Facebookinlägg skriver Pastor Thomas från kyrkan att ”Ja, korset vandaliserades. Men när jag tog honom blev det väldigt snabbt uppenbart att han mentalt inte alls mådde bra. Vi hämtade korset och han skadade inte sig själv eller någon annan – han hade så lätt kunnat ramla ned från taket vilket inte hade varit bra. Polisen reagerade snabbt och tog honom förvar där han kommer bedömas professionellt och förhoppningsvis få den hjälp han behöver. Det var frustrerande att få kyrkan vandaliserad men materiella ting kan enkelt lagas. Hade han förlorat sitt liv hade det varit tragiskt”.

Läs även: Kyrka stacks i brand i utsatt område

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag