Vandaliseringsattack mot SD-reklam i tunnelbanan: ”De släpade bort vänstertjejer”

  • Tisdag 4 aug 2015 2015-08-04
E-post 1930

STOCKHOLM Det tog inte ett dygn förrän Sverigedemokraternas kampanj mot tiggeri blev attackerad på tunnelbanestationen Östermalm i centrala Stockholm. – Det var både poliser och ordningsvakter på platsen när jag kom förbi, berättar Pavel Gamov som själv är riksdagsledamot för just Sverigedemokraterna.

På måndagskvällen stod det klart att Sverigedemokraternas kampanj mot tiggeri på tunnelbanestationen Östermalm i centrala Stockholm har blivit vandaliserad. Samtidigt som ordningsvakter ingriper mot misstänka vandaler kom Pavel Gamov förbi som själv är riksdagsledamot för partiet. Han berättar att han såg väktare gå iväg med ett par personer som han uppfattade hade gripits eller omhändertagits.

– När jag åker ner för rulltrapporna ser jag att det är en massa vänsterpropaganda uppklistrat på väggarna, berättar Gamov för Nyheter Idag.

Pavel tog en hel del bilder med sin mobiltelefon på vandaliseringen och han har även filmat några kortare snuttar. På bilderna ser vi hur någon har gjort åverkan på den reklamkampanj som hans eget parti satsat stort på.

– På väggarna har man rivit ner Sverigedemokraternas reklam, konstaterar en uppgiven Gamov.

Hur känns det när sådant här händer?

– Det känns väldigt tråkigt när man inte har respekt för yttrandefriheten. Det hitresta tiggeriet är en så pass viktig fråga att den borde tas på allvar.

Tidigare på måndagen uppmanade Hanna Gunnarsson, Vänsterpartiets toppnamn i Lund, att man skulle vandalisera Sverigedemokraternas reklam. På Twitter skrev hon: ”Riv ner, klistra över, förstör. Skitet lär vara borta imorgon”.

Polisen: Två är omhändertagna

När Nyheter Idag når Peter Asp hos Stockholmspolisen bekräftar han att de varit på plats med anledning av vandaliseringen på tunnelbanestationen. Vid 12-tiden på natten hade ännu ingen avrapportering ägt rum, men han bekräftade att det fanns flera ordningsvakter på plats för att hålla ordning samt att vandalisering ägt rum.

– Två personer är omhändertagna, men det är för tidigt att säga om någon är misstänkt för brott, förklarar Asp i telefonen för Nyheter Idag.

Nedan kan du se Pavels video från platsen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag