Vann en halv miljon – då blev kusinen kidnappad och skjuten

Bild: Merseyside police
  • Lördag 28 jan 2023 2023-01-28
E-post

James Clough vann 50 000 brittiska pund – över en halv miljon svenska kronor – på en Facebook-tävling. Men det fick hans kusin Jacob Clough-Massey betala för, när tre maskerade män kidnappade kusinen som misshandlades och sköts i ett försök att pressa James Clough på prispengarna. Nu döms kidnapparna till långa fängelsestraff, rapporterar Daily Mail.

Den var den 15 december 2020 som Carl MacDowall, Kieran Kristensen och Carlton Mullen kidnappade Jacob Clough-Massey från hans hem. Jacob blev flera gånger slagen i ansiktet, och fick sedan ett hagelgevär uppkört i bröstet och intvingad i en ford fiesta.

Läs även: Rånarliga kidnappade sina offer och hotade dem med machete

Det var bara börja på mardrömmen. I flera timmar misshandlades Jacob medan kidnapparna försökte få hans kusin att lämna över sina vinstpengar. Under pågående kidnappning skjutsade gänget hem Kieran Kristensen – för att han inte skulle missa det utegångsförbud han tidigare dömts för.

När James vägrade betala körde gänget till sist ut på en landsväg där de sköt den redan svårt misshandlade Jacob i låret och kastade ut honom ur bilen. Svårt skadad lyckades Jacob få hjälp av en annan bilförare. Han använder idag krycka på grund av permanenta skador i benet.

Nu döms Carl MacDowall och Carlton Mullen till 20 års fängelse var för dådet samt narkotikabrott. Kieran Kristensen döms till 16 års fängelse.

Läs även: Mamma drog pistol och avbröt kidnappning

Läs även: Åtalet: Duo kidnappade och torterade ung man med gasbrännare

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag