Vansinnesfärd med krockskadad bil i Tensta fångades på bild av Nyheter Idag

  • Söndag 22 maj 2016 2016-05-22
E-post 86

STOCKHOLM En vansinnesfärd med en krockskadad bil på smala gångvägar i den norra Stockholmsförorten Tensta inatt fångades på bild av Nyheter Idag. Det var också mycket nära att den körde in i den bil som Chang Frick från Nyheter Idag färdades i. – Det var inte många centimeter marginal, säger han.

När Nyheter Idag var på plats i den norra Stockholmsförorten Tensta natten mot söndagen kunde det slutat illa. En grupp ungdomar körde en krockskadad bil i hög fart och var mycket nära att kollidera med den bil Chang Frick från Nyheter Idag satt i.

– Den kom i full fart från sidan i en korsning, det fanns inte en chans att hinna se bilen förrän den redan hunnit passera i princip några centimeter framför framlyktorna, säger han.

Bilen, en ljusgrå kombi, var krockskadad vid vänster bakskärm samt hade en utslagen ruta baktill. Den fortsatte vansinnesfärden in på gångvägar i Tensta och Frick, som satt med ett par andra personer i en bil, ringde polisen.

– Vi försökte följa efter bilen på avstånd, den körde snabbt mellan husen samtidigt som vi hade polisen i telefonen. Plötsligt svänger den in på en parkering och ut springer fyra personer vill jag minnas.

Frick lyckades ta ett antal bilder på bilen, men även på de personer som senare lämnade bilen. Dessa har han överlämnat till polisen. När Nyheter Idag senare ringer till Eva Nilsson vid polisens regionledningscentral säger hon att ingen ännu kunnat gripas.

– Ingen gripen initialt, men man har tagit om hand om bilen och tagit den på långflytt.

Enligt Nilsson fanns det inga uppgifter om att bilen skulle varit stulen. Frick tänker fortsätta åka ut i förorterna för att ta bilder och dokumentera vad som sker.

– Ja, det känns som det länge varit dålig rapportering om hur situationen egentligen ser ut. Jag bor själv i en förort där det förekommer en hel del stök, ytterst drabbas ju de som bor i området som faktiskt jobbar och sköter sig.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag