Vänsterextremister uppviglar till våld mot Dan Park och hans ex-flickvän

Dan Park. Foto: Henrik Rönnquist
  • Tisdag 20 okt 2015 2015-10-20
E-post 523

MALMÖ Det vänsterkriminella nätverket AFA uppmanar på sin hemsida till våld mot gatukonstnären Dan Park. På hemsidan har nätverket utlyst en tävling bland vänstersympatisörer om vem som kan begå de värsta våldshandlingarna mot Park.

I sin våldsuppmaning föreslår AFA sina anhängare att försöka stjäla Dan Parks glasögon, kladda tuggummi i hans hår eller ge honom en ”tjuvsmäll”. De uppmanas dessutom dokumentera sitt våld och skicka in det i ett mail till AFA för att vara med vinna en teleskopbatong.

”Målet med tävlingen är att förvandla Dans liv till en enda lång kränkning. Men istället för att, som Dan, sparka neråt, så väljer vi att sparka på Dan. Det är också precis vad vi uppmanar Dig att göra”, skriver det vänsterkriminella nätverket.

Förutom Dan Parks folkbokföringsadress har AFA även lagt upp en hemadress till en av hans tidigare flickvänner och även skrivit på hemsidan att det är hon som bor där.

– Det är inte min flickvän, det är min före detta. Det var två år sedan jag bodde där, säger Dan Park till Nyheter Idag.

För Nyheter Idag berättar han att han sett vad AFA lagt upp på internet, men att han inte varit hemma under helgen. Han säger också att han inte tänker polisanmäla våldshoten mot honom.

– Det är ingen idé att jag anmäler det till polisen. Åklagaren lägger ned och sedan finns det ingen misstänkt, säger han.

– När vänstern misshandlade mig på Davidshalls torg, då hade polisen gripit två personer, fast åklagaren valde att lägga ned åtalet.

Han tycker heller inte att det är så stor idé att bli kränkt av vad AFA håller på med och att han överlåter åt ”den kränkta vänstern” att känna sig kränkt. Han funderar dessutom på om han själv kanske ska skicka in ett bidrag till tävlingen.

– Man kanske själv ska ställa upp i tävlingen med bilder på där jag kränker mig själv med tuggummi i håret, men det kanske är fusk om jag själv ställer upp? frågar han sig.

Se även Stefan Löfven demonstrera under vänsterextremismens svartröda fanor:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag