Vänstergrupp om slagen SDU-topp: ”Många därute behöver misshandlas”

  • Torsdag 1 jan 2015 2015-01-01
E-post 619

STOCKHOLM Under nyårsfirandet blev SDU-toppen William Hahne slagen i ansiktet och twittrade om händelsen i vredesmod. Nu hyllas händelsen av en vänstersida på Facebook. – Gott nytt år, hoppas på fler liknande nyheter snart, skriver gruppen i en kommentar.

Under nyårsnatten blev William Hahne, vice ordförande i Sverigedemokraternas Ungdomsförbund, misshandlad med blodvite som följd. I vredesmod tog Hahne en bild på sig själv och twittrade om händelsen.

Hyllas på Facebook av ”Adidasvänstern”

Händelsen där Hahne blev misshandlad uppmärksammas av en anonym sida på Facebook som kallar sig ”Adidasvänstern”. Det är en knapphändig beskrivning av vilka de är, det enda som står är ”tre streck är vår uniform” vilket syftar på klädmärket Adidas. I ett inlägg postar gruppen en bild av Hahnes tweet och önskar gott nytt år. Inlägget har fått flera kommentarer och i kommentarsfältet hyllar vänstersidan misshandeln av Hahne.

– Vi från adidasligan önskar ett jätte gott nytt år till den/de som spöade fascistsvinet. Eftersom det inte verkar finnas polisanmälan så utgår vi ifrån att den/de kommer undan utan rättsliga påföljder. Härligt, men det finns fortfarande många fascister därute som behöver misshandlas. Vi uppmanar ingen att begå brott men har inget emot denna typen av brott. Gott nytt år, hoppas på fler liknande nyheter snart!, skriver de i en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag