Vänstern rasar när Zlatan poserar med Berlusconi

Bild: Faksimil Instagram
  • Onsdag 5 okt 2022 2022-10-05
E-post 359

På tisdagen publicerade Zlatan Ibrahimovic en bild på sig själv tillsammans med Milans tidigare ägare, politikern Silvio Berlusconi, och nu rasar vänstern mot den svenska superstjärnan. Berlusconis parti Forza Italia ingår i den högerkoalition som nyligen vann det italienska parlamentsvalet.

I våras vann AC Milan italienska serie A, och i centrum för firandet stod den svenska fotbollstjärnan Zlatan Ibrahimovic, som förlängde sitt kontrakt med klubben.

Läs även: Zlatan sågar vindkraft i fjällen: ”Ifrågasätter klokskapen i att förstöra denna fina natur”

På tisdagen publicerade Zlatan en bild på sig själv och Milans tidigare ägare, politikern Silvio Berlusconi, på sociala medier. ”Historien kan inte raderas … och framtiden är ännu inte skriven” skriver Zlatan och pingar Berlusconi.

Berlusconi publicerade en film med sig själv och Zlatan på Instagram där han säger att han ska lära Zlatan hur man sköter ett företag, medan Zlatan svarar med att han ska lära Berlusconi hur man spelar fotboll.

Silvio Berlusconi har tidigare varit Italiens premiärminister tre gånger och är numera EU-parlamentariker, medan hans parti Forza Italia ingår i den högerkoalition som nyligen vann det italienska parlementsvalet. Han är även Italiens största mediemogul, som äger flera tv-stationer.

Läs även: Italien kan få sin första kvinnliga premiärminister när högern vinner valet

Det är oklart varför duon, som är vänner sedan Zlatan spelade i Milan 2010-2012, poserar tillsammans, men kritiken från vänster är hård mot den svenska superstjärnan.

”Om inte statyn i Malmö redan hade rykt hade den mycket väl kunnat ryka nu? Zlatan belyser återigen träffsäkert varför det är en god idé att inte hylla ännu levande personer med skulpturer” skriver frilansjournalisten Kolbjörn Guwallius.

”Gemensamma klassintressen” skriver ETC-reportern Max V Karlsson.

”Har alltid försvarat Zlatan mot alla belackare. Men, no more. Fascismen har alltid attraherat den rika klassen, men..!” skriver kontot ”Anntikapitalist”.

”Min oerhörda förmåga att inte tänka tanken ’tänk om Zlatan bara är en hemsk person?’ börjar ge vika men under den har jag en oerhörd förmåga att skilja på verk och person. Han kan inte knäcka mig” skriver DN-journalisten Andrev Walden.

”Zlatan jag håller mig borta från politiken och bara fokuserar på fotbollen Ibrahimovic” ironiserar föreläsaren, författaren och poddaren Mustafa Panshiri.

Panshiri är inte den ende som påminnar om Zlatans tidigare uttalande om basketstjärnan LeBron James.

Läs även: Zlatan sågar Lebron James BLM-utspel: Gör det du är bra på

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag