Zlatan sågar vindkraft i fjällen: ”Ifrågasätter klokskapen i att förstöra denna fina natur”

Bild: Tomasz Sienicki/CC BY-SA 3.0/Andy Witchger/CC BY 2.0
  • Tisdag 6 apr 2021 2021-04-06
E-post

OFFERDAL Zlatan Ibrahimović ifrågasätter planer på att bygga vindkraft i jämtländska Offerdal i ett inlägg på Twitter. Fotbollsstjärnan får kritik av personer som menar att han själv tidigare kritiserat idrottare som uttalat sig politiskt, medan andra kallar honom för en ”nuclear bro”.

Nu ger sig Zlatan Ibrahimović in i energidebatten. I ett inlägg på Twitter på tisdagen skriver Ibrahimović att han investerat i jämtländska Offerdal på grund av områdets ”fjällnära natur”. Han ifrågasätter därför ”klokskapen i att förstöra denna fina natur med en storskalig vindkraftsindustri”.

Ibrahimović får hård kritik för sitt utspel av många Twitteranvändare. Flera påminner om att Ibrahimović själv nyligen kritiserat den amerikanska basketspelaren Lebron James för hans politiska uttalanden till stöd för BLM.

– Han är fett fenomen i det han gör. Men jag gillar inte när folk som har någon slags status sysslar med politik på samma gång, sade Ibrahimović om James till Discovery Sport +.

Läs även: Zlatan sågar Lebron James BLM-utspel: Gör det du är bra på

Andra kritiker tar upp att Expressen nyligen avslöjat att Ibrahimović och andra svenska kändisar ägnat sig åt storviltsjakt i Afrika.

Andra tolkar Ibrahimovićs inlägg som ett utspel i den större energidebatten.

Läs även: Zlatan: ”Jag är det nya Sverige”

Läs även: Regeringens satsning på vindkraft sågas: ”Kommer att leda till stora kostnader för elkunderna”

Byt elbolag!

Vill du bli en "nuclear bro" som Zlatan?

Byt elbolag till Nyheter Idags systerbolag Svensk Kärnkraft AB idag!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag