Vänsterpartiet i Borås stoppar Kommunistiska Partiet från att hyra lokaler

Foto: Flickr
  • Tisdag 27 feb 2018 2018-02-27
E-post 6

BORÅS Vänsterpartiet i Borås stoppar Kommunistiska partiet från att hyra lokaler. Det är en våldsbejakande organisation, enligt Vänsterpartisten Ida Legnemark. 

Kommunistiska partiet (K), ett litet parti utan makt eller inflytande, stoppas från att hyra lokal i Borås kommun.

Beslutet har tagits på rekommendation av säkerhetschefen Peder Englund, tidigare verksam på SÄPO. Enligt honom ska (K) räknas som ”våldsbejakande extremister”.

Den ansvariga nämnden, Fritids och folkhälsonämnden, leds av vänsterpartisten Ida Legnemark. Hon tycker att Kommunistiska Partiet förespråkar våld.

– Det handlar om att försöka behandla de som söker hyra lokaler i Borås Stad på ett objektivt och likvärdigt sätt där vi tittar på exempelvis föreningars stadgar för att se om man står upp för de demokratiska värdena. I det här fallet är det mycket lätt att säga, ingen här inne kan säga att vi kan stå upp för någon som säger att man är beredd att ta till våld för att nå sina politiska mål, sa hon till Kommunistiska Partiet under kommunfullmäktigemötet torsdagen 22 februari.  

+PLUS: Vänsterpartiet och Kommunistiska Partiet anordnar ”röd kväll” med Sven Wollter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag