Vänsterpartiet och Kommunisterna i nytt samarbete

Foto: Flickr
  • Fredag 16 Nov 2018 2018-11-16
E-post 790

ALINGSÅS Enligt Kommunisterna är väpnad kamp ett tänkbart alternativ i kampen för ett proletariatets diktatur. Det hindrar inte Vänsterpartiet från att samarbeta. ”Bra och viktigt med samverkan där utrymmet finns”, skriver en vänsterpartist i kommentarsfältet till en Facebookuppdatering som Kommunisternas partiledare Robert Mathiasson gjort.

onsdagen arrangerades ett författarsamtal i Alingsås med John Lapidus, doktor i ekonomisk historia, som berättade om sin bok Vårdstölden. Bakom arrangemanget stod Vänsterpartiet tillsammans med Kommunisterna.

En vänsterpartistisk politiker från Borlänge kommenterar: ”Bra och viktigt med samverkan där utrymmet finns”, skriver han.

Kommunisterna är ett parti som har en potentiellt väpnad socialistisk revolution som mål.

”En socialistisk samhällsomvandling ryms inte inom det borgerliga samhällets ramar, utan måste ske i strid mot dessa. Socialismen upprättas inte i samarbete med, utan i kamp mot, den härskande klassen”, står det bland annat i partiprogrammet.

Det är inte första gången i år som Vänsterpartiet och Kommunisterna samverkar. I slutet av februari anordnades en ”Röd kväll” med Sven Wollter i Boden av de två socialistiska partierna.

intervjuade Nyheter Idag Kommunisternas ordförande Robert Mathiasson.

– Vi är inte som andra partier. Vi tror inte att det egentligen är röstande i valet som kommer att ändra det hela, utan alltför länge har människor gått och placerats på åskådarläktaren. Och var fjärde år så kan man rösta fram någon annan som ska försöka lösa problemen åt en. Utan man måste ta saken i egna händer, sade han.

Läs mer:

Vänsterpartiet och Kommunistiska Partiet anordnar ”röd kväll” med Sven Wollter

”Inte kontroversiellt”: V:s gruppledare i Boden om att bjuda in Kommunisterna

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag