Vänsterpolitiken slår hårt mot Kajsa Ekis Ekman – nu rasar hon mot rökförbudet

Kajsa Ekis Ekman. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 17 Dec 2018 2018-12-17
E-post 1023

STOCKHOLM ”Åååh varför ska detta fina land där det inte är krig och ganska bra att leva vara så tråkigt!” skriver vänsterdebattören, rökaren och stil-ikonen Kajsa Ekis Ekman i en Facebookstatus när hon riktar kritik mot politiker för beslutet om rökförbud på uteserveringar.

I sommar är det stopp för att röka på uteserveringar. Detta efter att en ny lag klubbats igenom i riksdagen. Även på offentliga platser som lekplatser och tågperronger blir det förbjudet att röka.

En som drabbas av det nya rökförbudet är Kajsa Ekis Ekman, boendes i Stockholm. Hon är en känd stil-ikon, vänsterdebattör och framför allt är hon en rökare. ”Fuck off” skriver hon till politikerna och fortsätter förklara sitt missnöje.

”Vad stör det någon att folk röker UTOMHUS? Jag kommer aldrig gå med i vänstern eller socialdemokraterna nu, har jag bestämt. Ni må ha en bra politik vad gäller rättvisa, men ni fattar ingenting om själen! Hur tänker ni er livet egentligen, undrar jag?” frågar hon retoriskt till landets styrande elit.

Hon konstaterar vidare att politikerna inte heller gillar att man ”sportar” eftersom det är ”perfektionism”. Man får varken vara dålig eller bra, något hon menar är en ”omöjlig människosyn”. Möjligen hade vänsterdebattören satt sitt hopp till de mer högerinriktade partierna, då hon uttrycker en speciell besvikelse på mot de högerpartier som svek i frågan.

”Och SD, inte kan man lita på dem! De låtsas ju vara såna antimoralister och danska av sig, men de la ner sina röster! Säkert är de nazister egentligen och gillar renlevnadsfascism, det är enda förklaringen jag kan komma på”, fortsätter hon.

Men även de så kallade ”liberalerna” får sig en släng av sleven.

”Och liberalerna då, ska inte de stå för frihet? Tydligen inte! För att vara riktigt jävliga ska de införa förbudet MITT I SOMMAREN”.

Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna röstade emot den nya tobakslagen. Men eftersom Liberalerna och Sverigedemokraterna lade ner sina röster, drabbas nu Kajsa Ekis Ekman av vänsterpolitiken då de rödgröna totalt sett fick fler röster till förmån för rökförbudet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag