Vänsterpolitiker i hatstorm inför Lamottes livesändning från otrygga Upplands Väsby

Journalisten Joakim Lamotte. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 1 maj 2019 2019-05-01
E-post 1445

Aktiva lokalpolitiker för Vänsterpartiet ogillar att frilansjournalisten Joakim Lamotte planerar att uppmärksamma otryggheten i Upplands Väsby. Det visar Lamotte med skärmdumpar från ett slutet diskussionsforum på Facebook. Han berättar även att han tagit emot hot för sitt kommande reportage från kommunen som plågas av utbredd gatukriminalitet och otrygghet.

Knivslagsmål och massiva gängbråk plågar Upplands Väsby i norra Stockholm, något som frilansjournalisten Joakim Lamotte uppmärksammar. Men istället för stöd från lokala politiker utsätts han av en hatstorm för sitt arbete med att uppmärksamma otryggheten i kommunen.

”Just nu pågår en hetsig debatt i olika grupper på Facebook om huruvida jag är välkommen. Jag har även fått kännedom om personer som just nu, på olika sätt, försöker stoppa mitt reportage”, berättar Lamotte på Facebook. Han berättar att han får flera hatiska meddelanden skickade till sig samt att han tagit del av exempel på vad som sägs i slutna Facebookgrupper.

”I ett inlägg, i en sluten facebookgrupp, beskrivs jag som vidrig. Denna kommentar gillas av minst två politiker i Upplands Väsby”, skriver Lamotte som även namnger två politiker aktiva i Vänsterpartiet.

I en senare uppdatering på onsdagen berättar Lamotte att individer har försökt stoppa honom genom hot, men även på andra sätt. Emellertid låter han sig inte stoppas av detta, meddelar han, utan planerna ligger fast att genomföra ett livesänt videoreportage på plats i Upplands Väsby.

”Klockan 19:00 ikväll står jag utanför pendelstationen och tänker göra ett reportage, och jag hoppas att så många som möjligt kommer och pratar med mig!” skriver han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag