Vänsterprofiler upprörda på Rebecca Uvell och Niklas Svensson efter granskning av aktivism

Nu möter Expressen och Rebecca Weidmo Uvell kritik efter granskningen av Aye Alhassani.
  • Fredag 5 maj 2017 2017-05-05
E-post 543

SVERIGE ”Otippat att det ska vara Niklas Svensson som blir förmedlande länk mellan den konspiratoriska brunhögern och ’gammelmedia'”, twittrar vänsterprofilen Ali Esbati efter att Expressen följt upp ett avslöjande från Rebecca Weidmo Uvell. Nu möter Svensson och Uvell hård kritik från en rad vänsterprofiler i sociala medier.

Den borgerliga debattören Rebecca Weidmo Uvell avslöjade att kritiken mot flygbolaget SAS, som vägrar tillåta kvinnor med slöja arbeta i SAS uniform, i grunden handlar om aktivism. Efter att Expressens reporter Niklas Svensson följt upp Uvells avslöjande möter de bägge hård kritik från vänster.

Kritiken mot SAS började med att 23-årige Aye Alhassani talade ut i flera medier om att hon inte fick arbete på SAS då hennes slöja bröt mot en policy om att anställda inte ska bära religösa symboler. Uvell kunde visa att flera dagar innan Alhassani blev nekad jobbet annonserades demonstratinen ”Rätten till våra kroppar” på Facebook.

”Det var det här som vi kämpade för att uppnå. Att storföretag skulle tala ut och ta ställning emot SAS policy”, skrev hon två dagar efter medieuppmärksamheten drog igång.

När Expressen når Alhassani för en kommentar förnekar hon att agerandet gentemot SAS skulle vara en planerad kupp eller att det fanns en agenda inför anställningsintervjun.

”Otippat att det ska vara Niklas Svensson som blir förmedlande länk mellan den konspiratoriska brunhögern och ’gammelmedia'”, twittrar vänsterprofilen Ali Esbati.

Även Hanna Gustafsson, medarbetare på vänstersajten Politism, stämmer in i kritiken.

Och från Aftonbladets ledarskribent Daniel Swedin är kritiken minst lika skarp.

Nyheter Idag har sökt Expressens reporter Niklas Svensson för en kommentar, utan resultat. På Facebook har även Aye Alhassani publicerat ett längre inlägg där hon menar att bland annat Uvell är en ”islamofob-anhängare”.

Ska man granska kvinnor i slöja likadant som andra aktivister?
3383 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag