Väpnat rån i södra Stockholm – Flyktbil övergiven mitt på vägen

Flyktbilen hittades i Sätra i södra Stockholm. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 13 feb 2017 2017-02-13
E-post 43

STOCKHOLM En telebutik i Skärholmen centrum i södra Stockholm blev rånad på måndagskvällen. Uppgifter på polisens hemsida gör gällande att ett pistolliknande föremål använts vid rånet. En stund senare hittas en flyktbil i Sätra, övergiven mitt på en gata.

Klockan 19.54 får polisen larm om ett rån inne i Skärholmen centrum i södra Stockholm. Där ska två maskerade gärningsmän hotat personalen med ett pistolliknande föremål. Det berättar polisen på sin hemsida. När Nyheter Idag anländer till platsen är köpcentrat i Skärholmen centrum stängt, men innanför en entré med glasdörrar syns poliser som arbetar.

När Nyheter Idag talar med Eva Nilsson vid Stockholmspolisen berättar hon att det finns uppgifter om att gärningsmännen lämnat platsen i en röd bil. Senare under kvällen har den påträffats i Sätra, strax norr om Skärholmen.

– Polisen söker med hundpatruller i området där bilen påträffats, berättar Nilsson.

I en uppdatering på polisens hemsida berättar myndigheten att det är oklart hur gärningsmännen tagit sig från platsen där den röda bilen påträffats. När Nyheter Idag anländer till platsen senare under kvällen anländer polisens tekniker för att undersöka fordonet som står övergivet med en bakdörr öppen mitt på en gata.

Gärningsmännen ska ha fått med sig gods från butiken i samband med rånet. En förundersökning om grovt rån har inletts.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag