Väpnat rån i södra Stockholm – Väktare misshandlad av gärningsmännen

  • Fredag 28 apr 2017 2017-04-28
E-post 231

STOCKHOLM En väktare blev nedslagen av tre maskerade gärningsmän som senare tillgrep en okänd summa kontanter vid ett växlingskontor i Sätra i södra Stockholm. En brinnande bil påträffades senare i en gångtunnel. – Ingen är gripen. Man har gjort en teknisk undersökning men jag vet inte om den är klar, säger Stockholmspolisens presstalesperson Anna Westberg till Nyheter Idag.

Det var vid 18-tiden som polisen fick larm om ett väpnat rån vid ett växlingskontor i Sätra centrum i södra Stockholm. En grupp om tre maskerade rånare slog ner en väktare och tillgrep en okänd summa kontanter.

Nyheter Idag har talat med polisens presstalesperson Anna Westberg och hon säger vid 21-tiden att ingen misstänkt ännu har gripits.

– Jag vet att i samband med stängning av växlingskontoret jobbade en väktare och ska då ha blivit påhoppad av de här gärningspersonerna. Jag vet inte exakt vad det är för skador, jag vet bara att personen ska ha blivit nerslagen på något sätt.

Enligt polisens hemsida har väktaren förts till sjukhus. När Nyheter Idag anländer till platsen arbetar flera polispatruller i anslutning till platsen och delar av Sätra centrum är avspärrat. Polisen har även upprättat avspärrningar runt en väktarbil med bakdörren öppen.

Förutom väktaren ska det även ha funnits butikspersonal inne i butiken, men det finns inga uppgifter om att personalen där ska ha blivit skadad i samband med rånet, berättar Westberg.

Var väktaren där för att hämta pengar?

– Nej, jag vet inte det. Jag vet att i samband med stängning befann sig den personen där.

Det förekommer även uppgifter om att ett skjutvapen eventuellt kan ha varit inblandat i rånet, men det är uppgifter som ännu inte har kunnat bekräftas.

– Det ska ha varit någon form av tillhygge som de haft med sig och hotat med. Det finns också vittnen som säger att man ska ha sett ett pistolliknande föremål, men det är inget jag har fått bekräftat. Det är inget man har använt, eller avfyrat något skott eller så. Det är framför allt ett tillhygge man använt.

Efter rånet har en brinnande bil påträffats i en gångtunnel. Platsen runt bilen är avspärrad av polis och när Nyheter Idag anlände till platsen var bilen släckt av räddningstjänsten. En trolig teori är att bilen har använts av gärningsmännen som flyktfordon.

I samband med rånet satte polisen in en helikopter som flög över södra Stockholm. Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag