Väpnat rån mot Guldbutik – Gärningsmännen krockade bilen i den vilda flykten

Foto: Läsarbild
  • Fredag 6 okt 2017 2017-10-06
E-post 184

SÖDERTÄLJE Just nu pågår en stor polisinsats i Södertälje efter att en guldbutik blivit rånad av flera gärningsmän. När gärningsmännen flyr i en bil krockar de och fortsätter sedan flykten till fots. Polisen har satt in helikopter i sökandet efter gärningsmännen.

Just nu pågår en stor polisinsats i Södertälje efter att en guldbutik rånats. Larmet inkommer klockan 12.31 till polisen om att en guldbutik på Nygatan rånats av flera maskerade gärningsmän. När rånarna flyr från platsen i en bil krockar de med en annan bil och tvingas sedan fortsätta till fots.

– De har kört på trottoaren eller vid sidan av vägen och sedan krockat med en blå bil, säger ett vittne på plats till Nyheter Idag.

Vittnet berättar att rånarna har lämnat platsen i hög fart och de eventuellt har stött ihop med en mopedförare också. Polisen tror att rånarna finns kvar i Södertälje. I sökandet efter gärningsmännen har polisen bland annat satt in helikopter. Det berättar polisens presstalesperson Anna Westberg för Nyheter Idag.

– De har kommit över gods, det vill säga det är ett fullbordat rån. Vi har en pågående insats där vi söker de här gärningspersonerna, säger Westberg.

Det förekommer även uppgifter om att någon form av skottlossning inträffat i samband med rånet, men det är inget som polisen i nuläget kan bekräfta. Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån.

Försökte stoppa rånarna

Ett annat vittne, som Aftonbladet talat med, berättar att människor i närheten försökt stoppa rånarna. Bland annat har de kastat saker mot den bil rånarna använde som flyktbil.

– Vi går ut och tittar och ser att det står en ensam kille med en kniv i handen, som vaktar flyktbilen. Killen stod där i två till tre minuter. Det var flera som sprang fram och försökte hindra dem, folk som kastade grejer på bilen, berättar vittnet för tidningen.

Klockan 15.10 uppdaterar polisen sin hemsida och berättar att tre personer är gripna, misstänkta för delaktighet i rånet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag