Vardagshjälte hjälpte småbarnsmamma i nöd – Därefter dog han

28-årige Matthew Jackson hjälpte en småbarnsmamma genom att betala för hennes matvaror. Foto: Wikipedia/Privat
  • Tisdag 1 Dec 2015 2015-12-01
E-post 58

KALIFORNIEN En 28-årig man i USA får just nu stor medial uppmärksamhet efter att ha hjälpt en småbarnsmamma i nöd genom att betala hennes matvaror. Kort efter att vardagshjälten hjälpt kvinnan omkom han nämligen i en tragisk trafikolycka. – Mitt hjärta brast, säger 28-åringens arbetsgivare om dödsbudet.

Det var den 10 november som Jamie-Lynne Knighten var på matvarubutiken Trader Joe’s i San Diego, Kalifornien, för att handla mat tillsammans med sin fem månader gamla pojke. Sonen var gnällig och det blev inte bättre när hon kom till kassan för att betala för maten. Av någon anledning nekades korttransaktionen.

Då klev 28-årige Matthew Jackson fram och erbjöd sig att betala för alla hennes matvaror som kostade omkring 1 800 kronor.

– Får jag? Får jag betala för dina matvaror? frågade den 28-årige mannen, rapporterar NBC San Diego.

Jackson ville inte ha tillbaka pengarna, trots att det rörde sig om ett ganska betydande belopp, istället hade han ett annat krav.

– Så länge du lovar att göra samma sak för någon annan, sade han till Knighten.

Den tacksamma småbarnsmamman hann inte uppfatta så mycket mer av mannen än hans arbetsplats, ett gym som låg på samma gata som butiken. Några dagar senare ringde hon därför upp gymmet och pratade med platschefen Angela Lavinder och berömde henne för vilken underbar anställd hon hade.

Lavinder började gråta i telefonen och gav henne chockbeskedet. 28-årige Matthew Jackson hade tragiskt omkommit i en trafikolycka dagen efter han betalat för småbarnsmammans matvaror. Det hade då inte hunnit gå ens 24 timmar från det att han uppmanade henne att hjälpa någon annan på samma sätt som han hjälpt henne.

– Mitt hjärta brast för han var en sådan underbar person, säger Angela Lavinder om sin tidigare medarbetare.

Knighten uppmanar nu andra att leva som Jackson gjorde och ”pay it forward” de med genom att hjälpa sina medmänniskor.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag