Vårdare i psykiatrin avstängda för hot och våld mot patient

  • Tisdag 19 aug 2014 2014-08-19
E-post

KARLSTAD Två anställda inom slutenvårdspsykiatrin är avstängda efter att ha hotat en patient, det skriver Värmlands Folkblad. I ett pressmeddelande förklarar verksamhetschefen att det ibland uppstår situationer som är svåra att hantera.

De två landstingsanställda vårdarna utreds av landstinget enligt gällande regelverk om hot och våld. Förhandlingar pågår just nu mellan landstinget och fackföreningen om de arbetsrättsliga konsekvenserna av det inträffade.

Anna-Karin Thörnqvist, som är verksamhetschef, säger i ett pressmeddelande att det inom den psykiatriska slutenvården ibland uppstår situationer som är svåra att hantera.

-Vi arbetar intensivt med att implementera forskning och ny kunskap i verksamheten för att kunna erbjuda patienterna en bra vård i alla situationer, säger hon.

Redan sedan en tid tillbaka pågår ett omfattande kvalitetsförbättringsarbete inom slutenvårdspsykiatrin. Fler detaljer om vilket slags hot och våld vårdarna i just detta fall utsatt patienten har man inte redogjort för.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag