Vårdare sparkade och slog förståndshandikappad

  • Onsdag 5 mar 2014 2014-03-05
E-post 0

Hon sparkade den förståndshandikappade patienten när han låg ned, slog honom med en flugsmälla och hällde vatten på honom! Inspektionen för Vård och Omsorg, IVO, riktar nu skarp kritik mot den anställde och gruppboendet Kvarntunet i Nykvarn utanför Södertälje.

En av de boende på Kvarntunet, ett gruppboende för förståndshandikappade i Nykvarn utanför Södertälje, blev orolig och personalen tvingades ingripa. En manlig anställd lugnade ned patienten och placerade honom på golvet. Då kom plötsligt en kvinna ur personalen fram och började sparka på bägge männen som fortfarande låg ned.

När situationen lugnat sig och patienten placerats i en stol hämtade kvinnan en vattenkanna och slungade vatten både på patienten och  sin egen kollega.

Efter en stund, när patienten gått in på sitt rum, följde kvinnan efter beväpnad med en flugsmälla som hon slog till mannen med. När han sedan duschade vägrade hon att ge honom en handduk och han fick klä på sig blöt.

Kvarntunets chef  såg till att den kvinnliga vårdaren omgående stängdes av från arbetet. Händelsen inträffade i juli 2013 och vårdaren har inte kommit tillbaka sedan dess.

Det är inte första gången som IVO riktar kritik mot Kvarntunet och en generell utredning om förhållandena på gruppboendet har nu inletts.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag