Varning för Aftonbladet – annonser sprider virus

Bilden är ett montage.
  • Fredag 7 feb 2014 2014-02-07
E-post

Brukar du besöka Aftonbladet? Använder du webbläsaren Internet Explorer? Då kan du vara en av de drabbade om du klickat på en annons som visats på Aftonbladets webbsida.

Det är tidningen PC för alla som i en artikel avslöjar att en skadlig annons smugit sig in på Aftonbladets webbsida. Annonsen som innehåller skadlig kod ska riktat sig mot användare av webbläsaren Internet Explorer, utvecklad av Microsoft. Det var Kaspersky Lab som först kunde verifiera att annonserna verkligen var skadliga.

Om man klickat på en av annonserna ska en dialogruta dykt upp med uppmaningen att rensa datorn från skadlig kod. Denna dialogruta ska alltså varit falsk och istället utsatt användares datorer för en potentiell risk.

Externt annonsnätverk

Enligt tidningen PC för alla har Aftonbladet arbetat med att ta bort annonsen och den ska numera inte synas på deras webbplats. Det är dock troligen inte bara Aftonbladet som drabbats, då annonserna hämtas från ett externt annonsnätverk.

I en diskussionstråd på forumet Flashback där en användare varnar för att besöka Aftonbladet kan man ta del av mer information om de här typerna av skadlig kod.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag