Venedigs borgmästare: ”Skriker du Allahu Akbar skjuter vi dig!”

Foto: Wikipedia
  • Fredag 25 aug 2017 2017-08-25
E-post

ITALIEN Venedigs borgmästare, Luigi Brugnaro, anser att personer, som skriker ”Allahu Akbar” i centrala Venedig, bör skjutas. – Den som skriker Allahu Akbar på Markusplatsen kan förvänta sig att bli nedskjuten av krypskyttar, säger Brugnaro.  

Venedigs borgmästare, Luigi Brugnaro, har blivit en världsnyhet till följd av sin kommentar om att venedigpolisen blivit beordrad att skjuta personer som skriker Allahu Akhbar.

Tidigare i år blev fyra misstänka terrorister gripna för att ha planerat att spränga bomber på den berömda Rialtobron i Venedig. Enligt borgmästare Brugnaro är det bättre att skjuta terroristerna än att behöva slänga dem över bron.

– Den som skriker Allahu Akbar på Markusplatsen kan förvänta sig att bli nedskjuten av krypskyttar. De säger att de vill möta Allah så vi skickar de direkt till Allah utan att behöva kasta dem över bron, vi kommer bara skjuta dem, säger Luigi Brugnaro, enligt The Sun.

Brugnaro fick kritik för sina uttalanden och kommenterade då det hela med att han aldrig varit politiskt korrekt.

– Jag har aldrig varit politiskt korrekt, faktum är att jag är politiskt korrekt och det är också därför vi måste ha sjöblockad gentemot de människor som kommer till Italien från Nordafrika.

Luigi Brugnaro är en fristående konservativ politisk kandidat som samarbetat med center-höger-koalitionen Coalizione di centrodestra.

Allahu Akbar betyder ”Gud är större” och skriks ofta av islamister innan de begår sina illdåd.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag