Veronica Palm måste betala tillbaka 130 000 kronor

Veronica Palm (S) i debatt. Foto: SVT Play
  • Fredag 9 jul 2021 2021-07-09
E-post

SVERIGE Tidigare riksdagsledamoten Veronica Palm (S) är skyldig att betala tillbaka 130 000 kronor till Statens tjänstepensionsverk, rapporterar Ekot

Veronica Palm var riksdagsledamot fram till hösten 2015. Under de följande fem åren har hon haft rätt till så kallad inkomstgaranti som är till för att underlätta omställningen till ett vanligt yrkesliv. Under 2019 fick hon över en halv miljon kronor i ersättning från inkomstgarantin.

Samtidigt har hon haft sitt eget aktiebolag, men inte tagit ut någon lön för sitt arbete där under åren 2018 och 2019. I stället har hon fattat beslut om aktieutdelning.

Detta har riksdagens arvodesnämnd granskat och nu kommit fram till att Palms inkomstgaranti ska sänkas och att hon ska betala tillbaka 130 000 kronor till Statens tjänstepensionsverk.

Palm skriver till Ekot att hon har anmält sina inkomster på det sätt som Statens tjänstepensionsverk efterfrågat.

”Arvodesnämnden har sedan uppmärksammat mig på att regelverket är annorlunda och att de därför beslutat om jämkning och återbetalning. Vilket jag så klart gör. Det har aldrig varit min intention att göra något annat än rätt”, skriver hon vidare.

Läs även: Sophämtare avskedas – löpte amok och slogs på gatan

Läs även: Misshandlade rullstolsburen man – slipper utvisning på grund av flyktingstatus

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag