”Vi ska skjuta judarna”: Intifada utlyses från Malmö

Bilder ur videon från Malmö.
  • Fredag 8 Dec 2017 2017-12-08
E-post 10905

MALMÖ ”Vi har utlyst intifada från Malmö. Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna” var budskapet från en grupp demonstranter med palestinska flaggor som samlades i Malmö. Den utlovade intifadan är en reaktion på Donald Trumps beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad.

Allt sedan USA:s president Donald Trump lät meddela att USA erkänner Jerusalem som huvudstad i Israel har reaktionerna varit kraftiga från kritiker. Terrororganisationen Hamas har utlyst en ny intifada mot Israel och situationen är mycket spänd i området. Men det är inte bara i mellanöstern som reaktionerna konfliktnivån trappats upp.

Under fredagskvällen samlades en grupp demonstranter på Möllevångstorget med palestinaflaggor som skanderade hatiska budskap mot judar. Det rapporterar Sveriges Radio P4 Malmöhus.

”Vi har utlyst intifada från Malmö. Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna”, var ett av budskapen på torget. Ett annat budskap som skanderades handlar om att ””judarna ska komma ihåg att Muhammeds armé kommer att återvända”.

I sociala medier sprids även en video som är daterad den 7 december, alltså i torsdags, och som påstås vara filmad i Malmö. Även där har en grupp demonstranter samlats med palestinaflaggor och enligt en översättning i videon skanderar de hatiska budskap mot judar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag