”Vi skjuter bastarderna på plats!”

Foto: Faksimil Youtube
  • Måndag 24 feb 2014 2014-02-24
E-post 0

Ukrainas radikala nationalistiska oppositionsgrupp Right Sector hotar nu med ett blodbad i Kiev rapporterar Russia Today. – Om laglösheten och plundringen inte upphör kommer våra trupper att skjuta bastaderna på plats, varnar Right Sector-ledaren Aleksandr Muzychko.

Kiev är ett laglöst land. Och nu har ledarna i den radikala nationalistiska oppositionsgruppen Högersektorn fått nog. De vill åter till lag och ordning och varnar för ett blodbad: de laglösa ”bastarderna” som plundrar ska skjutas ned av Högersektorns kraftigt beväpnade styrkor.

”Kommer bli ordning och reda”

– Då kommer det att bli ordning och reda, slår Right Sector-ledaren Aleksandr Muzychko fast.

Högersektorn har sin hemmabas i staden Rovno, där organisationens paramilitärer beväpnat sig med Kalashnikovs och annan militär utrustning. Därifrån är Muzychko nu redo att skicka styrkorna till Kiev. Han hotar också med att ta över reguljära militära enheter och sätta in dem mot laglösheten och plundringen i Kiev.

Lovar bekämpa ”kommunister, judar och ryssar”

Muzychko är en hårdför nationalist- och högerledare med ärrad bakgrund: redan 1994 slogs han i Grosny. 2007, när han stärkt sin maktbas, lovade han att bekämpa ”kommunister, judar och ryssar” så länge blod fanns i hans vener.

Han hamnade så småningom i fängelse dömd för utpressning och ”gangsterism” – men hävdade själv att han var politisk fånge. En annan Högersektorledare, Dmitry Yarosh, slår fast att den träffade överenskommelsen mellan Ukrainas flyende president Yanukovich och oppositionen är oacceptabel. Det Yanukovichvänliga partiet ”Regionspartiet” och Ukrainas kommunistparti kallas av Yarosh för kriminella grupper.

– Dessa båda partier måste stoppas med alla medel, slår han fast i ett uttalande.

Fler organisationer är hotfulla

Även oppositionsgruppen Spilna Sprava, som organiserat många av protesterna i Kiev, uttalar sig hotfullt just nu:

– Vi har medel att se till att samtliga politiska fångar befrias.

Missa inte heller vårt unika avslöjande om den svenska ultranationalistiska organisationen Nordisk Ungdom som åkte till Ukraina för att stödja Svoboda och Högersektorn.

I nedan youtubevideo ser vi Aleksandr Muzychko hålla tal med en automatkarbin i handen. Läs mer på Russa Todays webbsajt (engelska).

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag