Vice förbundsordförande Bodil Sidén kallar kritiker i MUF för ”parasiter”

Bodil Sidén och hennes blogginlägg. Foto: Pressbild samt bodilsiden.se
  • Torsdag 27 aug 2015 2015-08-27
E-post 75

VÄNERSBORG Till helgen väntas Moderata Ungdomsförbundet hålla arbetsstämma i Vänersborg och inför den aktiviteten väljer andre vice förbundsordförande Bodil Sidén att gå till attack mot interna kritiker. ”Vi behöver färre fega parasiter och fler modiga moderater”, skriver hon på sin blogg.

Inför Moderata Ungdomsförbundets arbetsstämma i Vänersborg till helgen har Bodil Sidén, andre vice förbundsordförande, luftat sina tankar på sin blogg. Hon lyfter fram vad hon kallar en ”levande idédebatt” och förklarar att det är vad som driver ett samhälle framåt.

”En levande idédebatt handlar i grunden om många som yttrar åsikter i ett klimat där det tillåts”, skriver hon.

Men lite senare i Sidéns text tar det hela en oväntad vändning. Hon menar att man ska inte ”gnälla”, alltså kritisera, på någons förslag – utan istället komma med egna. De som ändå väljer att kritisera sådant de tycker är dåligt kallar hon för ”parasiter”.

”Vi behöver färre fega parasiter och fler modiga moderater”, skriver hon på sin blogg.

Möter kritik på Twitter

Det är inte första gången Bodil Sidén skapar rubriker i media. Tidigare har hon argumenterat för ”en tydlig reformagenda för fler jobb och breddning i frågor som feminism, hbtq och antirasism”. Det är frågor som normalt placeras till vänster i det politiska spektrumet varför en del borgerligt sinnade väljare har höjt på ögonbrynen.

Inte helt oväntat möter nu Sidén kritik på Twitter. En av de som reagerar på hennes blogg är Mattias Tykesson från Moderata Ungdomsförbundet i Göteborg. Han har tidigare, tillsammans med Pontus Båth, gjort sig känd som en modig moderat då han vågat kritisera den mäktiga förbundsledningen för att vara för naiv när det kommer till flyktingfrågor.

Båth och Tykesson kallades då för hjärtlösa för att de menat att Sverige inte kan ta emot hur många flyktingar som helst. Möjligen är det också den debatten som Sidén anspelar på i sitt blogginlägg då rubriken är ”Höger med hjärta”.

Nedan har vi samlat några av reaktionerna på Twitter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag