Victoria Kawesa döms för misshandel

Foto: Polisens förundersökningsprotokoll samt Shikeishu.
  • Fredag 12 okt 2018 2018-10-12
E-post 9977

STOCKHOLM Den tidigare partiledaren för Feministiskt Initiativ Victoria Kawesa dömdes idag vid Södertörns tingsrätt för misshandel då hon gått till fysiskt angrepp mot en man som hindrade henne från att planka på tunnelbanan.

Nyheter Idag har tidigare rapporterat om Victoria Kawesas upptåg på Bagarmossens tunnelbanestation i januari i år då hon attackerade en man med sparkar och slag och försökte trampa på hans glasögon.

Läs mer: Fi fan: Kawesas vilda attack fångad av övervakningskamera

Idag kom domen i Södertörns tingsrätt, och Kawesa döms för misshandel av normalgraden till villkorlig dom och dagsböter på totalt 36 000 kr. Hon döms även att betala 2 395 kronor i ersättning för ett par förstörda glasögon, men slipper betala det begärda skadeståndet på 5 000 kronor för sveda och värk.

Kawesa har erkänt misshandeln men hävdar nödvärn eftersom brottsoffret enligt henne uppträtt hotfullt och sagt ”håll käften smutsiga negerhora”, något som dock saknar stöd från andra vittnen. Tingsrätten underkänner argumentationen och menar att nödvärnsrätten inte är applicerbar i fall av påstådd ärekränkning, och menar dessutom att situationen hade lugnat ned sig när Kawesa hamnade på utsidan av spärrarna, men att hon trots detta gick till förnyat angrepp mot mannen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag