VIDEO: Här förespråkar Ulf Kristersson helt öppna gränser som MUF-ordförande

Skärmdump från en SVT-intervju med dåvarande MUF-ordförande Ulf Kristersson.
  • Torsdag 17 maj 2018 2018-05-17
E-post 451

STOCKHOLM Moderaternas Ulf Kristersson annonserade en restriktiv och ansvarsfull invandringspolitik när han tog över som partiledare i oktober 2017. Sajten Samhällsnytt kan dock avslöja att han hade en helt annan åsikt som MUF-ordförande. ”Moderaterna ska stå för att Sverige ska ha så öppna gränser som överhuvudtaget är möjligt”, sade Kristersson i en intervju med SVT.

Ulf Kristersson var ordförande för Moderata Ungdomsförbundet (MUF) 1988–1992. I en intervju med SVT Nyheter gav han sin syn på landets invandringspolitik.

– Moderaterna ska stå för att Sverige ska ha så öppna gränser som överhuvudtaget är möjligt, säger Ulf Kristersson och fortsätter:

– Den moderata politiken måste gälla alla frågor, även invandrare- och flyktingfrågorna. Alla våra värderingar om öppenhet och tolerans och frihet för enskilda människor gäller alla människor. Det gäller inte bara för svenskar.

Kritiserar Socialdemokraternas tuffare flyktingpolitik

SVT-medarbetaren frågar om man ska ta emot fler människor än vad man hittills har gjort och innan flyktingreglerna skärptes (Socialdemokraternas Luciabeslut, 1989).

– Problemet är inte att människor kommer hit och vill ha en massa av oss. Problemet är faktiskt att människor söker sig från förtryck, från krig och från tortyr.

– Det här är en dålig socialdemokratisk invandrare- och flyktingpolitik.

Samhällsnytt har lagt upp SVT-intervjun på sin Youtube-kanal:

När Ulf Kristersson tog över som Moderaternas partiledare i fjol signalerade han att Sveriges migrationspolitik måste skärpas.

– Den tidigare migrationspolitiken hade stora förhoppningar men den fungerade inte på en lång rad områden. Den tidigare politiken har förvärrat integrationsproblemen genom att inte ställa krav på dem som kommer hit, sade Johan Forssell (M), migrationspolitisk talesperson, till DN efter partistämman i Örebro i oktober.

Prova PLUS för 349 kronor i ett halvår. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag