Video: Här går gänget till attack på Pizzeria Napoli i Växjö – pizzabagare: ”Det är ofta bråk”

  • Tisdag 7 Nov 2017 2017-11-07
E-post 1787

VÄXJÖ Ett slagsmål bröt natten till lördagen ut på Pizzeria Napoli i centrala Växjö. I ett otäckt videoklipp som sprids i sociala medier kan man se hur en man slår med en stol i huvudet på en annan man.

Filmen inleds med hur en man med en stol som tillhygge matar slag efter slag mot en annan man. Den misshandlade mannen, som får flera slag i huvudet, sätter sig därefter ned, märkbart omtöcknad av våldet.

– Helvete! Oj, jävlar vad han blöder, kommenterar ett vittne till slagsmålet.

– Ey, gå härifrån, utbrister någon annan.

Ordet ”jalla”, arabiska för skynda, hörs också medan gänget som tycks ligga bakom misshandeln lämnar pizzerian. Enligt uppgift till Nyheter Idag är det ett gäng från den särskilt utsatta förorten Araby i Växjö som ligger bakom misshandeln.

Samir Cehic är inre befäl på polisen i Växjö. Han jobbade med ärendet i helgen, men vet inte om polisen lyckats komma någon vart med det.

– Det vi hade i helgen var att vi hört vittnen och målsägande, men vi hade inga uppgifter på vem den misstänkte var då, berättar han för Nyheter Idag.

Enligt uppgifter i sociala medier var det stökigt även på krogen Sports i Växjö natten till söndagen. Samma gäng ska ha legat bakom våldsamheterna även den natten.

– Det har jag faktiskt ingen uppgift om, säger Cehic.

– Rent utredningsmässigt har jag ingenting därifrån, att det ska finnas någon anmälan ens.

Nyheter Idag har försökt få tag på Henrik Jonasson, som ansvarar för utredningen av misshandeln på Pizzeria Napoli, men han har hunnit gå för dagen innan vi får tag på honom.

”Ofta bråk”

Pizzabagaren Chiar var på jobbet natten till i lördags när bråket bröt ut på Pizzeria Napoli.

– Det är ofta bråk här, berättar han.

– Jag vet inte vilka som bråkar. Det är många som bråkar, jag kan inte räkna dem, fortsätter han.

Chiar säger att de ringde polisen direkt när de såg att det blev bråk. Han är också kritisk till att polisen inte tar krafttag mot de våldsamma gängen.

– Det är svårt för oss varje helg, berättar han.

– Polisen borde komma hit varje helg. Det är bara under två timmar när nattklubben stänger. När de kommer (de som bråkar red. anm.) så måste polisen komma, annars blir det problem varje helg.

Hotas

Nyheter Idag har även pratat med en av dem som sprider videon från slagsmålet på Facebook. Han är en 25-årig svensk man bosatt i Växjö som själv inte var på pizzerian när bråket bröt ut.

25-åringen har bara lagt upp videoklippet på Facebook och säger att videon filmats av en kompis till en kompis. Mannen berättar också att han skräms av gängen och att han därför funderar på att ta bort videoklippet från Facebook.

– Så fort man har delat något som händer så blir det hot och så. Det är kaos alltså, säger han och tillägger:

– Får de nys om att jag har delat något så kommer de klippa mig.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag