Video: Här skjuter polisen ihjäl fem islamister efter ytterligare ett terrordåd i Spanien

  • Fredag 18 aug 2017 2017-08-18
E-post 1204

BARCELONA Spansk polis sköt natten till fredagen ihjäl fem terrorister efter ytterligare ett terrordåd, skriver AP. Terroristerna bar bombbälten på sig som senare visade sig vara fejkade.

Ytterligare ett misstänkt islamistiskt terrordåd utfördes natten till idag i Cambrils 13 mil söder om Barcelona där ett islamistiskt terrordåd utfördes under gårdagen. Fem terrorister plöjde in i en folksamling med en blå Audi A3.

Terroristerna bar bombbälten på sig och sköts efter dådet ihjäl av polisen. Händelsen fångades på film.

– Två där, titta! Två där, säger en man som filmar med sin mobilkamera.

På marken ligger två ihjälskjutna terrorister. Kort därefter får vittnena syn på ytterligare en död person och därefter en fjärde ihjälskjuten terrorist.

– Det var som fa… fortsätter mannen som filmar.

Bältena visar sig senare vara fejkade och inte innehålla riktiga sprängmedel, men enligt experter såg de autentiska ut. Sex personer, inklusive en polisman, uppges ha skadats i terrordådet. Det är oklart hur pass allvarligt skadade de är.

Två terrorister greps redan under torsdagen efter ett terrordåd i Barcelona där minst tretton människor dödades när en skåpbil plöjde in bland människor på den populära gågatan La Rambla. Ytterligare en har gripits sedan dess. Den man som körde bilen uppges dock fortfarande vara på fri fot.

I förrgår, dagen innan terrordådet, exploderade ett hus i Alcanar. En kvinna dödades och en marockansk man skadades. Explosionen avskrevs till en början som en gasolycka men tros nu vara kopplad till gårdagens och nattens terrordåd.

Islamiska staten har tagit på sig ansvaret för gårdagens dåd i Barcelona och myndigheterna i landet talar om att man har att göra med en ”stor terrorgrupp”.

– Vi pratar inte om en grupp på en eller två personer utan en ganska talrik grupp, säger Kataloniens inrikesminister Joaquim Forn.

De två terrorister som greps under gårdagen var dels en marockan, dels en spansk medborgare från den spanska enklaven Melilla i Nordafrika.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag