VIDEO: Invandrare förnedrar och mordhotar svensk: ”Gå ner på dina fucking knän”

  • Söndag 27 okt 2019 2019-10-27
E-post 6531

ÖREBRO En ung svensk man blir på en videofilm mordhotad och förnedrad av en invandrare, något som Samhällsnytt rapporterade om först. Enligt uppgifter till Nyheter Idag skedde händelsen i Örebro natten mot söndag. – Den typen av gäng stryker runt i stan jämt och ständigt, säger en av killarna som blev vittne till förnedringen.

Natten mot söndag var några svenska killar i 18-årsåldern ute och körde i Örebro. Vid halvtvåtiden började ett invandrargäng att följa efter dem i bil. Efter en halvtimme stannar svenskarna för att fråga varför invandrargänget förföljer dem.

Det visar sig att det handlar om ”respekt”, skriver en av de unga män som blev förföljda i ett mejl till Nyheter Idag.

De stannar på ett välbefolkat ställe och tror att det ska göra att det blir säkrare.

”Vi hoppar ut och frågar varför de följt efter oss varpå de hävdar att vi inte visat respekt för dem samt att vi ska ha pekat finger mot dem efter att de trängt sig i en bilkö. Killen från invandrargänget på filmen går då fram mot min kompis och hotar med att han ’ska klippa honom’ om han inte lyssnar på vad invandrargänget har att säga. Gängets förmodade ledare trycker då upp honom mot ett staket och tvingar honom att gå ner på knä och be om ursäkt.”

– Jag kommer att klippa dig, förstår du det din lilla horunge! Gå ner på dina knän och be om ursäkt. Gå ner på dina fuckin’ knän! På dina knän, sa jag! Be om ursäkt, gormar invandraren.

– Jag ber om ursäkt. Det var dumt av mig, säger den svenske killen som står på knä framför invandrarmannen.

– Bra, det var väldigt dumt av dig, skriker invandraren.

– Det kommer inte att hända igen, säger svensken.

– Väldigt bra, väldigt bra sagt, säger invandraren nöjt och går till sin bil.

”Hela gänget står och flinar samt filmar händelsen. De går med hånfulla leenden tillbaka in i bilen och drar iväg. Ingen runt omkring reagerar.”

Männen var fem till antalet och såg ut att ha härkomst i Mellanöstern, Turkiet eller Albanien enligt uppgift till Nyheter Idag.

Efter förnedringen åker invandrargänget iväg i riktning mot Vivalla.

– Den typen av gäng stryker runt i stan jämt och ständigt, säger en av de svenska killarna som var med. Han säger att det blivit ett hårdare klimat där ungdomar grupperar sig i gäng för att skydda sig.

– Man märker att svenska ungdomar skapar liknande gängbildningar för att ha en chans att försvara sig, så även jag men just ikväll var mitt vanliga ”gäng” inte med, säger den svenske killen.

Han förklarar för Nyheter Idag att situationen i Örebro är riktigt allvarlig.

– Folk är väl trötta men jag skulle säga att Örebro är Sveriges mest segregerade stad. Väster om E18 i förorterna bor inga svenskar medan det i östra stan knappt finns en enda invandrare. City är det enda stället där vanliga Svensson stöter på invandrare, och i gymnasieskolorna så klart, säger han.

– Det kokar helt klart mellan grupperna. Även våra förorter är segregerade mellan invandrargrupper. Varberga till exempel är ett syrianskt område, Norrby är mer ex-jugoslaviskt, och det är ett lugnt område. Vivalla är en blandning av främst afrikanska och arabiska invandrare, säger killen till Nyheter Idag.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag