Videon kan vara äkta och visa tyskt terrordåd: Här skjuter han hejdlöst utanför McDonalds

  • Fredag 22 jul 2016 2016-07-22
E-post

TYSKLAND Ett videoklipp, som fått stor spridning i sociala medier, påstås visa när en av de misstänkta gärningsmännen i München öppnar eld mot människor. Enligt uppgifter från tyska myndigheter kan videoklippet mycket väl vara äkta. De bekräftar att den första skjutningen inträffade vid en McDonalds-restaurang.

En man står utanför en McDonaldsrestaurang och på andra sidan gatan står någon med en mobiltelefon och filmar. Plötsligt börjar mannen skjuta med något som liknar en pistol mot människor som går på gatan precis utanför restaurangen, de vänder snabbt om och flyr i panik.

Det är videobilder som fått stor spridning i sociala medier, men ingen har kunnat bekräfta om de är äkta. Men nu kommer nya uppgifter som pekar på att videobilderna mycket väl kan vara riktiga, även om det inte ännu bekräftats att videobilderna verkligen visar skottlossningen i München.

Sex döda på restaurangen

Enligt polisen i Tyskland inträffade mycket riktigt den första skjutningen vid en McDonalds-restaurang. Nyhetsbyrån AP berättar att enligt tysk media har sex personer dödats vid skjutningen i eller intill en McDonalds-restaurang.

Polisen uppmanar fortfarande människor att stanna inomhus, då jakten på de misstänkte gärningsmännen fortsätter i München. Händelsen betraktas som ett terrordåd, uppger tysk polis.

När Nyheter Idag undersöker platsen i Google maps, där skottlossningen ägt rum enligt tyska myndigheter, finner vi bilder på en exakt likadan byggnad som den som visas i videoklippet. Detta talar ytterligare för att videon verkligen är filmad på den plats där skjutningen ägt rum.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag