Videon visar dramatiken efter attentatet i Paris – Minst 26 döda

Stillbild ur den dramatiska videon som laddats upp i sociala medier.
  • Fredag 13 Nov 2015 2015-11-13
E-post 19

FRANKRIKE På dramatiska videobilder som uppges vara tagna i Paris på fredagkvällen syns franska myndigheter på plats direkt efter att ett förmodat terrorattentat ägt rum. Flera medier uppger att hittills är minst 26 personer är döda i attacken där skjutvapen ska ha använts och två explosioner inträffat i Frankrikes huvudstad.

Ett förmodat terrorattentat skakar just nu Frankrike och hittills har minst 26 människor dödats i skjutningar som ägt rum på tre olika ställen i Paris under fredagkvällen. Samtidigt har okända gärningsmän tagit gisslan i ett konserthus, enligt franska medier. I sociala medier har händelsen fått stor uppmärksamhet och ett antal videobilder sprids på Facebook och Twitter.

Attentaten ska även ha inträffat vid en sportarena där Frankrike och Tyskland spelade en vänskapsmatch i Fotboll. Frankrikes president François Hollande ska ha närvarat i samband med den fotbollsmatchen. Han ska nu vara förd i säkerhet enligt flera franska medier. Samtidigt är stora delar av Paris just nu avspärrade samtidigt som franska myndigheter arbetar med att ta hand om skadade och gisslandsituationen.

I ett av videoklippen, som uppges vara filmat precis efter ett av attentaten, syns räddningstjänst arbeta på en gata och folk i bakgrunden skriker. I bilderna ser det även ut som att någon ligger på marken, precis vid ett gathörn, samtidigt som polis försöker mota bort nyfikna människor som tittar på vad som händer.

Nedan ser du videoklippet från Twitter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag