Videon visar hur tjuven slår, sparkar och spottar en mamma framför hennes barn

Här går mannen till attack mot mamman framför hennes barn. Foto: Polisen
  • Torsdag 21 jan 2016 2016-01-21
E-post 652

STOCKHOLM Dramatiska videobilder visar hur en gärningsman slår, sparkar och spottar mot en ensam mamma framför hennes två barn efter att hon ingripit mot ett försök till stöld. – Det är väldigt upprörande det man ser, dels stölden men även att man ger sig på den här kvinnan med två minderåriga barn, säger polisens presstalesman Lars Byström till Nyheter Idag.

Polisen i Stockholm efterlyser en man som dels stjäler, eller försöker stjäla från en äldre kvinna i en trappa vid tunnelbanan i Gamla stan, men även går till attack mot en ensam mamma mitt framför ögonen på hennes minderåriga barn. Händelsen inträffade den 5 januari strax innan klockan 11 på förmiddagen. Det var efter att kvinnan försökt avbryta stöldförsöket som mannen gick attack.

– Det är väldigt upprörande det man ser, dels stölden men även att man ger sig på den här kvinnan med två minderåriga barn, säger polisens presstalesman Lars Byström till Nyheter Idag.

På videobilderna ser man hur mannen tar sats och svingar ett kraftigt slag mot mamman med sin högerarm. Samtidigt sparkar han även mot mamman och enligt polisen ska han även spottat mot henne. Allt sker mitt framför ögonen på två minderåriga barn som tvingas bevittna hela händelsen.

Polisen är angelägen att få tag i ögonvittnen som kan ha sett händelsen. Om du vet något eller känner igen mannen i videon kan du tipsa polisen på telefon 114 14.

– Vi är jättetacksamma för människor som på något sätt hör av sig, förklarar Byström.

Nedan ser du de dramatiska videobilderna. Vi har maskat ansikten på personerna i videon.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag