Vild biljakt på E18 – Varningsskott och spikmatta när tre ynglingar greps

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 22 jan 2018 2018-01-22
E-post 219

ENKÖPING En vild biljakt som påbörjas i Västerås fick sitt slut strax öster om Enköping på väg E18. Polisen använde spikmatta på motorvägen och polisen sköt även varningsskott när tre ynglingar lämnade det stulna fordonet.

Tidigare under dagen anmäldes ett fordon stulet i polisområde Skaraborg. Fordonet påträffas i centrala Västerås strax innan klockan 19 och en polispatrull börjar följa efter fordonet. Men istället för att stanna för polisen fortsätter föraren av den stulna bilen köra och tar sig ut på motorvägen E18 österut i riktning mot Stockholm. Där fortsätter sedan polisjakten till en spikmatta som lagts ut öster om Enköping.

När det blir stopp på bilen lämnar tre ynglingar fordonet och i samband med detta avlossar polisen varningsskott. Nyheter Idag har talat med RLC-befäl Temo Allenbäck vid Uppsalapolisen.

– Det är varningsskott. Det är alltså inte riktat emot någon. I samband med att vi lägger ut en spikmatta på E18 strax utanför Enköping och bilen kör över den och sen springer tre personer från bilen. I samband med gripandet avlossar en polispatrull två varningsskott.

Allenbäck har inte några detaljer om vad som föranledde varningsskotten, men generellt säger han att varningsskott används om en polisman är i en trängd situation eller om en person kan misstänkas vara beväpnad. Föraren av bilen misstänks för drograttfylleri, olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

De tre personer som greps är födda tidigt 2000-tal, men Allenbäck kan inte svara på var ynglingarna är hemmahörande.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag