Vild skottlossning kunde slutat i katastrof

Polisens tekniker undersöker ett möjligt skotthål i ett skyltfönster (t.v). Till höger en utbrunnen bil där det kan ha funnits ett vapen. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 23 Nov 2016 2016-11-23
E-post 110

STOCKHOLM Ett misstänkt kulhål på ett skyltfönster. Kulhål genom framrutan av en bil. Några kilometer därifrån brinner en bil i en gångtunnel och det misstänks finnas ett vapen i den bilen. Otroligt nog förefaller ingen ha skadats i den vilda skottlossningen.

Klockan 20.38 får larmas polis om en vild skottlossning i Fruängen i södra Stockholm. Ganska snabbt kan det konstateras att det verkligen har skjutit. På bilder, som Nyheter Idag tagit del av, syns skotthål genom framrutan på en bil. Enligt en användare på Flashback ska totalt fyra skott ha avlossats.

”Jag satt och kollade på TV. Hör 4 skott. Tittade ut såg inget. Efter 15 min är hela polisarmén här. Avspärrat”, skriver forumanvändaren ”Cach777”.

Stort hål i skyltfönster

När Nyheter Idag anländer till fruängen på tisdagskvällen är delar av Vantörsvägen avspärrad av polis. Två tekniker undersöker ett skyltfönster med ett hål i. Enligt vittnesuppgifter till Aftonbladet har det hittats tomhylsor på marken.

– Jag hörde en skottsalva som lät som maskingevärseld, säger ett vittne till tidningen.

Efter en stund hittar teknikerna något som ligger på en list mellan dubbelglaset i skyltfönstret. De krafsar bort glasrester, tar en kamera och fotograferar. Sedan hämtar en av teknikerna en påse där det lilla föremålet stoppas undan. Troligtvis är det en förlupen kula som slagit emot skyltfönstret och hamnat mellan dubbelglasen.

Hålet i skyltfönstret är i huvudhöjd. Hade någon stått just där på trottoaren hade skyltfönstret i vart fall kunnat klara sig.

Bil brann i gångtunnel – Vapen kan ha funnits inuti

Klockan 20.47, alltså bara nio minuter efter första larmet om skottlossning, kommer ett nytt larm. Då brinner en bil i en gångtunnel några kilometer söderut, i Vårby. Enligt Aftonbladet finns det ett vapen i bilen och när Nyheter Idag anländer till platsen har polis spärrat av gångtunneln i bägge ändar.

”I det arbetet som görs på plats har det kommit fram att ett fordon lämnade platsen efter skottlossningen i Fruängen. Det fordonet kan vara anträffat brinnande i Vårby”, skriver polisen på som hemsida.

När Nyheter Idag ringer till polisen för att försöka få det bekräftat om det fanns ett vapen i den brinnande bilen får vi inget svar.

– Vi kommenterar aldrig eventuella beslag, säger Lars Byström som svarar på mediefrågor hos Stockholmspolisen.

Och något genombrott i just den här utredningen har han inte hört något om. Det förefaller nästan vara ett rutinärende för polisen att utreda en vild skottlossning i ett centralt område där människor både bor och arbetar.

– Det är ju tyvärr så att det händer ett och annat i regionen vad gäller skottlossningar och annat, så det är svårt att hålla isär allt, fortsätter han.

Otroligt nog har inte polisen några uppgifter om att någon ska ha kommit till skada. Händelsen utreds som ännu ett mordförsök.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag