Ville beväpna islamister 2011 – klagar över IS-rekrytering i Stockholm

Man kan fråga sig om inte Linda Nordlund klagar på sin egen politik. Foto: Pressbild / Twitter
  • Måndag 27 jul 2015 2015-07-27
E-post

LEDARE År 2011 ville hon beväpna rebellerna i Libyen, år 2013 argumenterade hon för att låta Europa ta emot fler människor från Syrien och idag klagar hon över att en taxichaufför i Sverige försöker rekrytera hennes vän till islamiska staten. Liberala ungdomsförbundets ordförande, Linda Nordlund, klagar på sin egen politik.

På Twitter berättar liberala ungdomsförbundets ordförande Linda Nordlund att hennes vän råkade ut för en taxichaufför som ville rekrytera vännen till islamiska staten. Nordlund är upprörd och undrar vad som händer i Stockholm.

”Igår försökte en taxichaufför värva min vän till IS när hon åkte hem. Vad händer med Stockholm egentligen???”, skriver Nordlund på Twitter.

Har själv drivit på den politik som skapat ISIS

Man skulle på goda grunder kunna säga att Nordlund klagar på sin egen politik. År 2011 argumenterade hon i en radiodebatt i P1 för att ge Libyska rebeller vapen som ett led i att störta den dåvarande libyska diktatorn Khadaffi. Nordlund förklarade att det krävdes ett ”mirakel” för att störta Khadaffi.

– Rebellerna är både dåligt beväpnade, löst organiserade och otränade. De möter en professionell armé med modern utrustning och vapen och det krävs nästan ett mirakel om de ska lyckas att avsätta Khadaffi, förklarade Nordlund i Sveriges Radio.

Nordlunds mirakel inträffade, Khadaffi störtades och numera råder totalt kaos i Libyen där beväpnade rebeller numera benämns mer korrekt som beväpnade islamister i svensk media. Ett av resultaten av Nordlunds egen politik består i att Libyen numera utgör ett slags transitland för islamiska statens planer att attackera Europa.

I februari 2015 rapporterar den brittiska tidningen Daily Mail att ISIS hotar med att skicka 500 000 migranter till Europa från just Libyen. Ett drygt år tidigare, i oktober 2013, argumenterade Nordlund i en debattartikel med samma tankebanor som ISIS gett uttryck för. Med rubriken ”Hög tid för humanitär evakuering i Syrien” skrev hon tillsammans med partikamraten Bawar Ismail att ”det är hög tid att Europa hjälper fler syrier att ta sig i säkerhet på europeisk mark”.

Sverige har mycket riktigt tagit emot människor från inte minst Syrien. Mycket pekar på att en av de människorna nu kör taxi i Stockholm, om vi får tro Linda Nordlunds kompis.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag