Ville inte supa med kollegorna – fick sparken

Bild: Kazuend/Unsplash
  • Fredag 25 nov 2022 2022-11-25
E-post 731

En anställd på den franska konsultfirman Cubik Partners ville inte följa med sina kollegor på After Work. Då fick han sparken för att han var för tråkig. Nu har den tidigare anställda tilldömts nära 3 000 euro i ersättning av sin tidigare arbetsgivare, rapporterar Daily Telegraph.

På Cubik Partners ville man ha roligt på jobbet och uppmanade de anställda att gå på krogen tillsammans efter arbetstid som ett led i ”teambuilding”. På krogkvällarna ska kraftigt alkoholintag ha uppmuntrats.

Men den anställde ville inte delta i det lagbyggande drickandet och fick därför sparken av Cubik Partners år 2015.

Cubik Partners motiverade avskedet med att mannen var tråkig, för att han var ”yrkesmässigt inadekvat”, att han var en dålig lyssnare och svår att samarbeta med.

Men nu har en fransk domstol dömt Cubik Partners till att betala skadestånd till den avskedade mannen, som domstolen menade hade rätt att värna om sitt privatliv och sin värdighet.

Till de lagbyggande övningarna hörde också att simulera sex och dela säng med kollegor under seminarier, att kalla varandra för öknamn och att hänga upp förvridna fotografier av varandra, konstaterar domstolen som menar att övningarna var ”förnedrande och påträngande”.

Läs även: Bussförare var för kort – fick sparken

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag