Ville slå Trump på käften – ber om ursäkt

Foto: Skärmdumpar från TV4 Play
  • Tisdag 11 feb 2020 2020-02-11
E-post 974

SVERIGE I söndagens ”Bingolotto” sade gästande Marianne Mörck att USA:s president Donald Trump är den hon drömmer om att slå på käften. Programledaren Rickard Olsson gav henne en high five – och ber nu om ursäkt.

Marianne Mörck var förra årets julvärd i SVT och gästade ”Bingolotto” på söndagen. Då fick hon frågan om vem hon drömmer om att slå på käften. Efter en kort paus svarade hon Donald Trump.

– Då är vi två, replikerade Rickard Olsson och gav Mörck en high five till publikens jubel och fnitter.

Händelsen har väckt starka reaktioner på sociala medier och ”Bingolotto” har fått många kritiska kommenterar på sin Facebooksida.

Aftonbladet rapporterar att programmet nu ”tar avstånd”.

– Det är naturligtvis olyckligt att några personer uppfattade situationen med Marianne Mörck och vår programledare Rickard Olsson som propaganda och en uppmaning till våld, något Folkspel och ”Bingolotto” tar starkt avstånd ifrån, säger affärsområdeschefen Mikael Kjellström till Aftonbladet.

Även Rickard Olsson uttalar sig om saken.

– Vi ber om ursäkt till de som tog illa vid sig. Frågan var inte nödvändigtvis menad att tolkas så bokstavligt, säger han.

Läs även: Kommunen lägger en halv miljon – på ”ljudet av Malmö”

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Ibland får vi frågan hur man kan bidra och stötta Nyheter Idag.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant. Det är det enklaste sättet.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

För 69 kronor i månaden, eller 698 kronor för ett år, kan du göra skillnad.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag